מעוניינים לקנות או למכור רכב? יש לנו חדשות טובות בשבילכם! מטעם משרד התחבורה ורשות התקשוב הממשלתי פותח שירות חדשני להעברת בעלות רכב באינטרנט ללא צורך להגעה פיזית לסניפי דואר ישראל במטרה לבצע את הפעולה. כיום, ניתן לבצע העברת בעלות רכב באופן מקוון ובכך לחסוך בזמן ובמשאבים. קראו את המדריך בנושא העברת בעלות רכב באינטרנט והצטרפו לאלפי הישראלים שכבר נהנים מהשירות המקוון ללא עלות.
התנאים לביצוע העברת בעלות רכב באינטרנט
להלן פירוט התנאים לביצוע העברת בעלות רכב באופן מקוון:
- כלי הרכב נמצא בבעלות פרטית ורשום על שם אדם אחד בלבד.
- רישיון הרכב של המוכר בתוקף.
- העברת בעלות רכב באופן מקוון תתבצע רק לאחר תשלום אגרת רישוי שנתית.
- העברת בעלות רכב באינטרנט תתאפשר רק עבור כלי רכב פרטיים ואופנועים העומדים ברשימת תנאים זו.
- רכב המוכר נדרש לעבור טסט.
- על המוכר והקונה להיות בעלי הרכב היחידים.
- רכב הרשום על שם יותר מבעלים אחד ניתן לביצוע העברת בעלות בדואר בלבד ולא באמצעות השירות האינטרנטי (זאת גם במידה ומדובר בזוג נשוי או במספר בני משפחה).
העברת בעלות רכב באינטרנט – השלבים
- העברת בעלות רכב באינטרנט אזור אישי – בשלב הראשון עליכם להיכנס לאזור האישי הממשלתי.
- הכניסה לאזור האישי ניתנת באמצעות 4 אמצעי זיהוי:
- כניסה באמצעות הזנת ת.ז וסיסמה.
- כניסה באמצעות תעודת זהות ביומטרית (לצורך כך ודאו שברשותכם ת.ז. ביומטרית בתוקף וקורא כרטיס חכם).
- כניסה באמצעות אפליקציית GovID – אפליקציה המאפשרת זיהוי מהיר.
- כניסה באמצעות כרטיס חכם.
- כעת על המוכר ללחוץ על לשונית "רישיון רכב" ולבחור את סוג כלי הרכב הרשום על שמו. לאחר מכן עליו ללחוץ על "העברת בעלות".
- בשלב הבא על המוכר ללחוץ על האפשרות: "אני רוצה להתחיל בתהליך ההעברה". כעת עליו להזין את פרטי הקונה. לאחר הזנת פרטי הזהות, יש לבחור ב"פניה לקונה".
- הפניה תועבר לבדיקת הקונה בהצגת כל הפרטים אותם הזין המוכר. הקונה ייחשף לפרטי העברת הבעלות באמצעות האזור האישי שלו. שימו לב שבמידה ואתם הרוכשים בעסקה, חובה לבצע בדיקה יסודית שאכן כל הפרטים אותם ציין המוכר בתהליך המכירה אכן נכונים, זאת על מנת להמשיך בתהליך של העברת בעלות רכב מתוך שקיפות מלאה.
- על הקונה לאשר את העברת בעלות הרכב – בפני הקונה 2 אפשרויות בחירה:
- לחיצה על כפתור "איני רוצה לקנות את הרכב" זאת במידה והקונה אינו מעוניין בשלב זה להמשיך את תהליך הרכישה. אם הקונה התחרט לאחר סיום התהליך, הוא רשאי להגיש בקשה לביטול אישור ההעברה תוך 24 שעות מביצוע העברת הבעלות.
- לחיצה על כפתור: "לפרטי הרכב ולהמשך קנייה" זאת במידה והקונה מעוניין להמשיך בתהליך ולהשלים את תהליך הרכישה. בלחיצה על אפשרות זו הוא גם מאפשר את הפרטים אותם הזין המוכר במערכת.
- סיום – בשלב הסיום, לאחר שקונה הרכב אישר כי הוא מעוניין לקנות את הרכב, הודעה על האישור תופיע באזור האישי של המוכר. נוסח ההודעה יכלול את הטקסט הבא: "קיבלת אישור מ-x על קניית הרכב", כעת יהיה על בעל הרכב לשלם אגרה. באפשרות המוכר לבחור מבין 2 האופציות הבאות:
- מעבר לתשלום האגרה על ידי לחיצה על כפתור "לתשלום אגרה".
- ביטול הפעולה על ידי לחיצה על כפתור: "ביטול המכירה".
תשלום אגרה על העברת בעלות רכב באופן מקוון
לאחר השלמת תהליך העברת הבעלות בין מוכר הרכב לקונה, יתבקש המוכר להסדיר את תשלום האגרה באזור האישי הממשלתי.
עלות העברת בעלות על רכב פרטי עומדת כיום על 206 ש"ח לעומת מחיר העברת בעלות על אופנוע העומד על 61 ש"ח בלבד. ביצוע תשלום האגרה באזור האישי יתאפשר עד 10 דקות ממועד העברת הבעלות. במידה והתשלום לא יבוצע מיד, כל ההליך יבוטל ושני הצדדים יצטרכו להתחיל את התהליך מחדש. חשוב לדעת כי לאחר תשלום האגרה לא תינתן עוד אפשרות לבטל את העסקה.
לסיכום
עם כניסת השירות החדשני של משרד התחבורה לשימוש, ניתן לבצע בקלות רבה העברת בעלות רכב באופן מקוון. חשוב לבצע את כל שלבי התהליך בצורה מסודרת ולדאוג לקבלת אישורים משני צידי עסקת העברת הבעלות. בסיום ההעברה יש להקפיד על תשלום האגרה בתוך 10 דקות על מנת למנוע מצב של ביטול התהליך כולו.