אישור העסקה : האם באמת צריך אותו ולמה הוא משמש?

  • צוות שקל
  • פברואר 8, 2021
  • 2 דקות קריאה
  • צפיות

תוכן עניינים

הרשמו לניוזלטר והישארו מעודכנים!
בקצרה...
במידה וסיימתם לעבוד אצל מעסיק, חשוב להכיר בזכות שלכם לקבל אישור על תקופת העבודה. אל תמהרו להקל ראש בנושא שכן אישור זה ישמש אתכם בהמשך.

סיום עבודה במקום עבודה כלשהו עלול לעיתים קרובות להיות חוויה מורכבת ואפילו לא נעימה. כשהדבר מלווה בפיטורין ובתקופת אבטלה, קל וחומר שיש בדבר קשיים לא מעטים. סביב אירועים כאלו בחיים, חשוב ביותר להכיר את הזכויות שלנו, ובכלל זה פיצויי פיטורין, דמי אבטלה ועוד. אחת הנקודות החשובות סביב סיום העסקה, נקודה קריטית לחלק מהזכויות שלנו, היא קבלת אישור העסקה.

מה זה אישור העסקה ?

אם כך, מה זה אישור העסקה? אישור העסקה הוא אישור שמקבלים ממקום עבודה עם סיום ההתקשרות המקצועית אתו. מדובר באישור שנצרך במפגש עם רשויות שונות, בין היתר על מנת לתבוע דמי אבטלה, כמו גם הבטחת הכנסה. ניתן גם לעשות בו שימוש פרטי לכל צורך, למשל מול מקום עבודה פוטנציאלי שמעוניין בפרטים הקשורים במקום העבודה הקודם שלכם.
יש להבדיל בין אישור העסקה לבין טופס 1514 – "אישור על תקופת ההעסקה והשכר", טופס דומה באופיו ובפרטיו, המיועד לביטוח לאומי, ובכל זאת טופס אחר. כדאי לבדוק מראש לאיזה משני הטפסים תזדקקו, האם לשניהם, על מנת לא להטרטר בין רשויות יתר על המידה.

מה כולל אישור העסקה ?

אישור העסקה כולל מספר סעיפים המהווים סעיפי חובה, ולעיתים מצטרפים אליו מספר סעיפים נוספים, לפי בקשה של העובד או סתם מתוך טעם אישי של המעסיק. ראשית, הן פרטיו של המעסיק והן של העובד צריכים להופיע באופן מלא ורשמי – שם מלא ומספר תעודת זהות של העובד, שם המעסיק, כתובת ומספר חברה (ח.פ), עוסק (ע.מ/ע.פ) או עמותה (ע.ר). בנוסף, חשוב שיהיה במסמך את התאריכים המדויקים התחלת וסיום העבודה של העובד במקום העבודה.
בנוסף, לעיתים מוכנסים באישור גם פרטים נוספים. בין היתר ישנם אישורי תקופת עבודה בהם ניתן למצוא התייחסות לשכר לאורך תקופת ההעסקה, או סעיף של סיבת סיום העבודה.

מי זכאי לבקש אישור העסקה ?

כל אדם שסיים תקופת העסקה במקום עבודה כלשהו, זכאי לבקש אישור העסקה. יש להדגיש כי הדבר לא תלוי בשאלה האם העובד פוטר או התפטר, בסיבת סיום העבודה, או ביחסיו האישיים עם המעסיק. מדובר בזכות של כל עובד, שיש לעמוד עליה.

זה הרגע לפתוח גמל להשקעה מנצחת! הכסף שלך במקום הראשון >>

כיצד ניתן להשיג אישור העסקה?

ניתן להשיג אישור העסקה באופנים די פשוטים. לכאורה, אפילו לא צריך לבקש אישור העסקה, כי המעסיק על פי חוק אמור לתת את זה בעצמו ללא כל בקשה, תוך 14 ימים מיום העבודה האחרון של העובד. אם עובד מעוניין לקבל מוקדם יותר את המסמך, עליו לבקש זאת בכתב מהמעסיק. במקרה כזה, מחויב המעסיק לתת את האישור לעובד תוך שבעה ימים מיום קבלת הבקשה בכתב. אם מסיבה זו או אחרת מעסיק לא נתן לעובד אישור על תקופת עבודה בזמן, יכול העובד להגיש נגדו תלונה שתוביל את המעסיק לשלם קנסות.

אפשרי גם להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ואף לזכות בפיצוי. אם כן, אם נראה שהמעסיק עלול להערים קשיים בנוגע לאישור, ניתן בהחלט לדרוש זאת ממנו ולהדגיש את מחויבותו החוקית למסור אישור העסקה.

לסיכום חשוב לדעת

תקופות אבטלה יכול להיות קשות הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מורלית. קל מאוד מתוך הקושי הנפשי וחוסר הנעימות לבקש דברים מבוס שאנחנו כבר לא רוצים לראות או לשמוע – לוותר על זכויות שלנו ולהיפגע. אנו מזכירים כי קבלת דמי אבטלה והבטחת הכנסה מצריכה הגשת אישור העסקה לרשויות הרלוונטיות. נסיים בלאחל לקוראינו לעבוד במקומות בהם יגשימו את כישוריהם, ושיעברו בין מקומות עבודה בתנאים שלהם ולפי צרכיהם.

תמונה של צוות אתר שקל

צוות אתר שקל

אהלן, אני אבי, היזם שמאחורי אתר שקל. אני בונה ומתחזק אתרים בתחום הפיננסי וכלכלי מתוך תשוקה לסייע לכמה שיותר קוראים להבין בתחום. אם אתם רוצים לקרוא עלי יותר, מוזמנים לעשות זאת בעמוד “עלינו”.

תשואה בגמל להשקעה*
% 0 +
חשבנו שתאהבו לקרוא גם
  • 2 דקות
  • צפיות
דמי ביטוח לאומי לעובד בחופשה ללא תשלום
במידה ועובד נמצא בחופשה, הוא אינו נוכח בעבודה ולכן הגיוני שלא נדרש...
  • 2 דקות
  • צפיות
דמי ביטוח לאומי ומס בריאות לעובדים שכירים – כיצד תחשבו את התשלום
עובדים שכירים מנכים מהשכר שלהם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות אך רבים...
  • 3 דקות
  • צפיות
תגמול בגין שעות נוספות – האם אתם זכאים לתוספת לשכר?
במידה ואתם מתבקשים להישאר לעבוד שעות נוספות, חשוב לוודא שאתם אכן מקבלים...
זה לא מכובד להעתיק
הרשמו לניוזלטר המשובח שלנו :)

קבלו מאיתנו טיפים מעולים לחיסכון, צרכנות והתנהלות חכמה עם הכסף שלכם למייל.