אמריקן אקספרס, זו חברה אמריקאית בתחום הפיננסים, עם שותפויות במספר מדינות בעולם. החברה מציעה, כדרך הזיכיונות שלה בישראל (פועלים אקספרס בע"מ, כדרך קבוצת הפועלים וחברת אחות: ישראכרט), כשישה כרטיסי אשראי. לכל אחד מהם יש ייעוד קצת שונה, כמו גם מערך שונה במקצת של הטבות.
במקרה של אמריקן אקספרס פלטינה, אנחנו מדברים על כרטיס, שעל אף שמיועד ללקוחות כל הבנקים, יש כאלו שיגידו שהוא מיועד לעשירונים הגבוהים של מערך ההכנסה. כלומר, אם כרטיס זהב נועד לאנשים שמרווחים קצת יותר, אז כרטיס פלטינה מיועד לאנשים שמרוויחים הרבה יותר.
מה אפשר לדעת על אמריקן אקספרס פלטינה שייחודי ספציפית לכרטיס זה?
אמריקן אקספרס פלטינה מבקש עלות חודשית להחזקתו על סך -27 דולרים לחודש
באם יש בן/בת זוג שמחזיק/ה בכרטיס, אין עלות נוספת על הכרטיס השני
הכרטיס מאפשר משיכת מזומן עד סכום של 4,000 ₪, בדומה לכרטיסי אמריקן אקספרס אחרים
עמלת משיכה של מט"ח מכספומט היא 3.9% מהסכום
עמלת המרת מטח מדולר או מטבח אחר לשקלים, היא 2.3% מגובה העסקה
במקרה של עסקאות בחו"ל – החיוב בכרטיס יכול להיות אחת לחודש, ללא תשלומי ריבית או הצמדה
ישנם 4 מועדים חיוב שניתן לבחור מבניהם
מה הן ההטבות של הכרטיס?
- גישה ל-Membership Rewards כדרך רכישות הכרטיס. כל רכישה – שווה סכום מסוים של נקודות. את הנקודות ניתן להמיר לכדי רכישת טובין, מוצרים, שירותי מלונאות, כרטיסי טיסה, וכיוצא בזה. ישנם ענפים בהם כל 60 ₪ של רכישות שווה נקודה אחת, כשבענפים מוחרגים (כמו משרדים ממשלתיים, ביטוחים, תאגידים, וכיוצא בזה), רכישה בסך 180 ₪ תביא לכדי צבירת נקודה אחת.
- בכרטיס אמריקן אקספרס פלטינה, יחס צבירת הנקודות אמור להיות גבוה, מאשר כרטיסי אמריקן אקספרס אחרים.
- ניתן לצבור נקודות לתכנית הנוסע המתמיד של אל על. מי שקונה כרטיס על סך של 360 ₪ יהיה זכאי, לכאורה בנקודה אחת (בהתאם לתנאי השימוש). רכישת כרטיס ב-720 ₪ לצורך העניין, אמורה להיות שווה כשתי נקודות, ורכישה ב-3,600 ₪ אמורה להיות שווה כעשר נקודות, לכאורה. בענפים מוחרגים, יהיה עניין לרכוש בסכום גדול יותר כדי לקבל נקודה.
- אפשר יהיה להמיר נקודות שהתקבלו בכרטיס, כדי לקבל או להשקיע – בכרטיסי טיסה בחברות תעופה אחרות, כמו דלתא, אייר פראנס, אליטליה, כמו גם למועדון הילטון.
- בעלי הכרטיס יכולים לקבל את האפשרות להנפיק כרטיס, הנקרא Priority Pass, ללא עלות נוספת (בהתאם להסכם), המאפשר כניסה לטרקליני אירוח בארץ, ובכ-850 שדות תעופה בעולם. במקרים מסוימים תהיה עלות להיכנס, במקרים אחרים לא. לפי המוסכם. קיימת אפשרות להתארח בטרקלינים של אמריקן אקספרס, הנמצאים גם כן בחלק משדות התעופה בעולם.
- ואף יותר מזה.
האם הכרטיס יכול להניב ערך כלכלי?
- ישנה אפשרות לקבל שירות הנקרא PLATINUM ASSIST – המאפשר לקבל שירותי קונסיירז", הן בשטחי ישראל והן מחוצה לה. השירות זמין 24/7. ניתן להיעזר בו כדי להזמין כרטיסים לאירועים, למופעים, לברר על אטרקציות, להזמין מקומות במסעדה – וכיוצא בזה. ייתכן גם, שללא תוספת עמלה.
- אפשרות לקבל הנחה בכל מיני יעדים בעולם, גם עבור שירותי מלונאות. ברמת ההנחות, השדרוגים – וכיוצא בזה. לדוגמה, מלונות בתוכנית Resorts & Fine Hotel יכולים לקבל ארוחות בוקר, אפשרות לכניסה מוקדמת לחדר כמו גם יציאות ממנו, ושלל הטבות המתאפשרות במסגרת ההסכם.
- אפשרות לקבל הנחה על השכרת רכב, בכל מיני יעדים סביב העולם, עבור שלל סוכנויות השכרת רכב.
- ישנם שירותי ייעוץ, שמגיעים ללקוחות הכרטיס – במסגרת ייעוץ משפטי, רפואי כמו גם הכוונה ברכישת מתנות, וכו'.
- ישנה אפשרות לקבל ביטוח נסיעות לחו"ל, ללא תשלום נוסף, במסגרת תנאים מסוימים (אם כי, עדיפה התייעצות עם סוכן ביטוח, כדי לוודא את נכונות הכיסוי).
- מבצעי 1+1 על כרטיסים לקולנוע, בכל מיני סוג קולנוע בארץ.
- הנחות קבועות בבתי עסק במעמד החיוב, ייתכן שבין 2% או 3% עד 10% ואולי אף מעלה מזה, תלוי במה שהוסכם.
מי הוא קהל היעד של הכרטיס?
- למי שמתכנן לטוס הרבה לחו"ל – ולצבור נקודות דרך הכרטיס
- למי שקונה בחנויות, שעובדות בשיתוף פעולה עם אמריקן אקספרס, ויש אפשרות לצבור נקודות, לקבל הנחות (במעמד החיוב), ושלל הטבות רלוונטיות אחרות
- למי שמעוניין להתארח בטרקלינים שונים בנמלי תעופה בעולם – שיש ביניהם הסכם שיתוף פעולה עם חברת אמריקן אקספרס.
- למי שמעוניין בהנחה, הטבות וכיוצא בזה – בתחומי השכרת רכב, מלונאות, כרטיסי טיסה, וכו'.
- למי שרוצה להיעזר בשירות הקונסיירז' של אמריקן אקספרס, כשהוא רוצה לקבל הצעות מנציג בזמן אמת, בכל מיני יעדים רלוונטיים (ליכולתו של המוקד לספק שירות), ברחבי העולם.