Fuze Card כרטיס אשראי חכם ששואף להחליף את כל הכרטיסים בארנק.

  • צוות שקל
  • פברואר 8, 2021
  • 5 דקות קריאה
  • צפיות

תוכן עניינים

הרשמו לניוזלטר והישארו מעודכנים!
בקצרה...
Fuze Card הינו כרטיס חכם בגודל כמעט זהה לכרטיס אשראי, לתוכו ניתן להזין עד 30 כרטיסי אשראי וחברי מועדון שונים ובכך להקטין את נפיחות הארנק שלכם.

אם אתם כמונו, סביר להניח שהתחלתם את דרכם הבנקאית עם כרטיס אשראי של חיילים או סטודנטים, אם נקפוץ קדימה מספר שנים ייתכן שנמצא בארנק שלכם מספר כרטיסים של חברי מועדון ברשתות אופנה, כרטיסים של קופת חולים או כרטיסי אשראי נוספים של מועדוני צריכה (קרנות השוטרים , שופרסל, חבר ועוד).

מה שהתחיל כארנק מצומצם עם 2-3 כרטיסים וכמה שטרות גדל עם השנים לארנק נפוח ומבולגן וברוב המקרים לא נוח, מה שגורם לרובנו לבצע למינציה וכך לפספס הטבות והנחות המגיעות לנו בזכות כרטיסי השייכים למועדוני צרכנים שונים.

לפני יותר משנתיים, כחלק מפרוייקט מימון המונים, נמצא מוצר חכם חדש בשם Fuze Card , אשר מנסה לעשות לכם סדר בארנק. על פניו נראה שפתרון מצויין ובהחלט יכול לתת מענה לכל צרכן בצורה הטובה ביותר.

יחד עם זאת, כרטיס אשראי חכם מגיע עם מספר רב של שאלות בנוגע לשימוש, תחזוקה, אבטחה ועוד, ננסה לענות על השאלות הללו כמה שניתן בשלב הזה.

זה הרגע לפתוח גמל להשקעה מנצחת! הכסף שלך במקום הראשון >>

איך מכניסים 30 כרטיסים לכרטיס 1 חכם?

כרטיס הFuze Card מזכיר בגודל שלו כרטיס אשראי סטנדרטי, יחד עם זאת , העיצוב הבסיסי שלו שונה מעיצוב של כרטיס אשראי "רגיל" ובשילוב גימור מחוספס הוא מרגיש יוקרתי ומיוחד. בצידו הקדמי שינו מסך קטן בצידו הימני אשר מחליף את כיתוב מספרי הכרטיס המסורתיים ומתחת למסך 3 מקשים חיוניים (Hold,Power,Multi).

כרטיס אין כניסות לכבלים ולכן הגישה היחידה לערוך ולשנות את הגדרות הכרטיס הינה דרך בלוטות' , יחד עם זאת, הכרטיס אכן מגיע עם תחנת עגינה המשמשת לטעינת הכרטיס וכבל תואם. את העריכה של הגדרות הכרטיס ניתן לבצע דרך אפליקציה ייעודית eCard Manager אשר זמינה בחנויות האפליקציות הפופולאריות App Stroe ו-Google Play.

כבר בפתיחת האפליקציה תתבקשו לבצע רישום קצר ולבצע צימוד של הכרטיס שבבעלותכם לבין האפליקציה בסמארטפון, לכן וודאו שאתם מתקינים את האפליקציה בטלפון שלכם ולא להיעזר בטלפון של ההורים או חבר.

תהליך ההפעלה הראשונה נחשב קל וזריז, תוכלו די במהרה להגיע לשלב הזנת הכרטיסים. על מנת להוסיף כרטיס כל מה שתצטרכו הוא לסרוק אותו באמצעות קורא הכרטיסים (אל דאגה, גם הוא מגיע בערכה של Fuze Card).

מילה לגבי קורא הכרטיסים, הוא מגיע עם חיבור מסוג 3.5 מ"מ (חיבור "אוזניות"), חלק גדול מהטלפונים החכמים היום אינו עושים שימוש או תמיכה בחיבור כבל מסוג זה. לכן, ייתכן ותדרשו לרכוש מתאם ולכן חשוב לוודא שיש ברשותכם לפני שתגשו לטעון את הכרטיס הראשון.

את טעינת הכרטיסים בפועל תוכלו לבצע ללא בעיה ודי בקלות, כל מה שעליכם לעשות הוא ללחוץ על כפתור ה"+" באפליקציה ולהעביר את הכרטיס המבוקש בפס המגנטי של קורא הכרטיסים.  במידה ותרצו להוסיף כרטיס אשראי , תצטרכו להעבירו פעמיים ליתר ביטחון ואילו כרטיסי מועדון יש להעביר פעם אחת בלבד. למען הסדר, בכרטיס עצמו וכן גם באפליקציה ישנה הפרדה בין כרטיסי האשראי לבין כרטיסי המועדונים.

לא בטוח שקרן ההשתלמות שלך במקום הראשון? כנס לבדוק עכשיו >>

המידע בין האפליקציה לכרטיס מסתנכרן באופן אוטומטי ורציף, כך שברגע שהוספתם כרטיס לאפליקציה או שיניתם פרט כלשהו, אין צורך להמתין ותוכלו להתחיל להשתמש בכרטיס מיד. מעבר בין כרטיסים ובחירה של כרטיס מתבצע בעזרת כפתור Power ואילו כפתור Hold שומר את הבחירה לשימוש, לחיצה על כפתור ה-Multi מאפשר לכם לעבור בין סוגי הכרטיסים (אשראי, מועדונים)

לאחר בחירת כרטיס האשראי הרצוי, לחיצה בו זמנית על לחצן Hold ועל לחצן Power  במשך 3 שניות, תפעיל את הפס המגנטי ותציג לכם חיווי על כך במסך הקטן. לאחר מכן תוכלו להשתמש בו בדומה לכל כרטיס אשראי אחר ולהעביר אותו במכשיר סליקה מגנטית.

אפשרויות אבטחה מגוונות

אובדן של כרטיס אשראי, בין אם הוא חכם או סטנדרטי הוא רגע לא נעים ואפילו מבהיל, כיום כמעט כל חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לכם לדווח על אובדן כרטיס ו"להקפיא" את העסקאות מחשש לגניבה של הכרטיס.

מעבר לגניבה של כרטיס האשראי, יש חשש גדול להעתקה של פרטי הכרטיס על ידי גורם זר וכך לחייב את הכרטיס באתרי אינטרנט שונים ללא צורך בהצגה של הכרטיס פיזית.

כרטיס ה – Fuze Card מאפשר לכם להסתיר את ספרות כרטיס האשראי בכוכביות, כלומר 8 הספרות האחרונות, שלושת ספרות ביקורת ותוקף הכרטיס יופיעו גם כן בכוכביות.

בנוסף, ישנן אפשרויות אבטחה מתקדמות בכרטיס Fuze Card , אפשרות ראשונה היא הוספת סיסמה המורכבת מצירוף של 6 לחיצות ב-3 המקשים בצידו הקדמי של הכרטיס. בכל הדלקה של הכרטיס תדרשו להזין את הסיסמה, זהו בהחלט מאפיין אשר מגביר את האבטחה אבל סביר להניח שיפגע בחווית המשתמש.

זה הרגע לפתוח גמל להשקעה מנצחת! הכסף שלך במקום הראשון >>

אפשרות נוספת היא להגביל את שימוש הכרטיס רק לטווח הבלוטות' של הסמארטפון שלכם, כלומר על מנת להשתמש בכרטיס, תהיו חייבים לוודא שהוא אכן מחובר לטלפון שלכם בחיבור בלוטות' וכך במידה והתרחקתם ממנו, הוא יהפוך גם כן ללא שמיש. זוהי בהחלט אפשרות מצויינת אשר מגבירה את האבטחה , יחד עם זאת, כיום שימוש רציף בבלוטות' מקצר את חיי הסוללה בטלפונים ובנוסף לא יהיה אפשר להעביר את הכרטיס בין בני זוג כפי שהיה אפשר בכרטיס אשראי סטנדרטי.

איך טוענים את כרטיס Fuze Card ?

אחת החששות שעלו מהצרכנים הינה אורך זמן חיי הסוללה של הכרטיס, שכן העיצוב הדק שלו אינו משאיר מקום רב לסוללה חזקה. יחד עם זאת, אפשר לאשר לפי נתוני האתר הרישמי שהכרטיס יתפקד בצורה מלאה כ-30 ימים בהם אתם מבצעים עסקאות באופן יומי ואילו 90 יום במצב "מנוחה". זהו הספק לא רע ובוודאי תוכלו להקצות שעה וחצי פעם בחודש לטעינה מלאה של הכרטיס.

את טעינת הכרטיס בפועל מבצעים באמצעות תחנת עגינה ייעודית אשר מגיעה גם כן בערכה של Fuze Card, תחנת העגינה מתחברת לכל שנאי USB באמצעות כבל MicroUSB אשר מגיע גם כן בערכה.

אומנם תהליך הטעינה מהיר ואורך כשעה וחצי מ-0 ל-100 וייתכן שאם אתם מסודרים כמונו עם תזכורת ביומן, תדאגו להטעין את הכרטיס במחצית מהזמן. אך עובדה זאת מעט מגבילה את שוק המשתמשים בכרטיס שכן צעירים המטיילים בעולם, או עובדים אשר נמצאים בתנועה רוב היום, לא בהכרח יוכלו להטעין את הכרטיס בכל שעות היום.
ייתכן שהכרטיס יכול להתאים יותר לעובדים משרדיים אשר יוכלו למקם על שולחנם כחלק משאר הגאדג'טים גם את כרטיס Fuze Card  החכם.

כרטיס חכם יותר מרב מסופי הסליקה כרגע

אין ספק שכרטיס הFuze Card מציע שירות שאינו נמצא בשוק כיום ולכן דורש התאמה מסויימת והתגמשות בין חברות האשראי לבין העסקים וחברות הסליקה.

לכן, נמצאו מקרים לא מעטים בהם כרטיס Fuze Card לא עבר ולכן בוצע שימוש בכרטיס אשראי רגיל אשר נמצא תמיד בארנק כגיבוי (לכל מקרה).

לא בטוח שקרן ההשתלמות שלך במקום הראשון? כנס לבדוק עכשיו >>

ישנן מערכות סליקה שלא מצליחות לסרוק את הפס המגנטי של כרטיס הFuze Card בפעם הראשונה ולעיתים השניה, מה שגורם לאי נוחות של הלקוח וחווית שימוש ירודה.

מהן התוכניות קדימה?

מלבד סליקה פיזית של הכרטיסים בקופה, ישנה טכנולוגיה בשם EMV המתייחסת לאותו שבב שנמצא בצדו הקדמי של כרטיס האשראי שלכם, יחד איתו יהיה אפשר לבצע עסקאות אשראי מבלי להעביר את הכרטיס בפועל אלה רק להצמיד אותו למכשיר הסליקה.

לכרטיס Fuze Card שהגיע לארץ אין תמיכה בשבב ה EMV ולכן ככל שעסקים ירבו להגדיל את החשיפה והתמיכה בעסקאות מסוג זה ובמקביל הקושי לתמוך בפס המגנטי של כרטיס הFuze Card , לדעתנו יאלץ את חברה להשיג בישראל גם את הדגמים המתקדמים של הכרטיס במהרה.

לשבב יש שימוש נוסף והוא תמיכה בכספומט, כאשר אנחנו מכניסים כרטיס לבנקט, הוא סורק בין היתר את השבב היעודי הנ"ל, מכן שמשתמשי Fuze Card יכול למשוך כסף באמצעות הכרטיס אך ורק בכספומטים חוץ בנקאיים בעלי עמלות גבוהות מהרגיל.

בשורה התחתונה

כרטיס ה- Fuze Card הוא בהחלט מסמל קדימה בכל נושא כרטיסי האשראי המסורתיים, הוא יכול לצמצם משמעותית את מגוון הכרטיסים אשר נמצאים בארנק כגון כרטיסי אשראי וכרטיסי מועדונים שונים ועד ל-30 מאלו.

נראה שהוא בהחלט יעיל בשימוש היומיומי והעובדה שלא יעבור בבתי עסק לעיתים אינה שונה ממסופים של כרטיסי אשראי רגילים אשר לעיתים אינם עובדים כראוי.

נושא כרטיס האשראי לגיבוי אינו מרתיע אותנו גם כאן, במשך שנים ארוכות חברת דיינרס אינה הייתה פופולארית בקרב בעלי העסקים בישראל אך קהל הלקוחות שלה עדיין גדל והחזיק כרטיס אשראי מקביל כגיבוי (לכל מקרה).

הנושא היחידי שצריך לעניין אותנו הוא דווקא הכניסה של ענקיות הטכנולוגיה גוגל ואפל לתוך עולם התשלומים , יחד עם זאת, אנו לא בטוחים שכניסתם תוביל כל כך מהר לשינוי סדרי עולם, אומנם דור הZ נולד לתוך מציאות של סמאטרפונים אך עדיין עיקר הצרכנים בעולם הם מהדור הקודם ולא כל כך מהר יחייבו את כולם להתחיל לשלם עם הטלפון.

נסכם ונאמר שכמו הביטקוין, קהילת המשתמשים של Fuze Card גדלה, המשתמשים מרוצים ומוכנים לקבל את הכרטיס על יתרונותיו לצד החסרונות המעטים, אך עדיין לא נראה שהכרטיס הצליח לפרוץ לתודעה השוטפת ואנו מקווים לראות בהמשך הנגשה קלה ופשוטה יותר שבהחלט תגדיל מספר המשתמשים בכרטיס עוד יותר.

Picture of צוות אתר שקל

צוות אתר שקל

אהלן, אני אבי, היזם שמאחורי אתר שקל. אני בונה ומתחזק אתרים בתחום הפיננסי וכלכלי מתוך תשוקה לסייע לכמה שיותר קוראים להבין בתחום. אם אתם רוצים לקרוא עלי יותר, מוזמנים לעשות זאת בעמוד “עלינו”.

תשואה בגמל להשקעה*
% 0 +
חשבנו שתאהבו לקרוא גם
  • 3 דקות
  • צפיות
כמה הון עצמי למשכנתא צריך? הסבר פלוס מחשבון הון עצמי למשכנתא
רכישת דירה היא אחת ההחלטות הכלכליות הגדולות והחשובות בחיינו. משכנתא היא מקור...
  • 3 דקות
  • צפיות
ביטול כרטיס אשראי: מה התהליך?
בין אם אבד או נגנב לכם כרטיס אשראי או שאתם באמצע תהליך...
  • 4 דקות
  • צפיות
רייזאפ (RiseUp) המדריך המלא ו-35 ימים בחינם
אם אתם גם מתקשים לעשות סדר בבלאגן הכלכלי שסביבנו, בין עליות המחירים...
זה לא מכובד להעתיק
הרשמו לניוזלטר המשובח שלנו :)

קבלו מאיתנו טיפים מעולים לחיסכון, צרכנות והתנהלות חכמה עם הכסף שלכם למייל.